Bi-info


YMP TILL 30 KG HONUNG

Ta 3 hg kristalliserad honung + 8 hg okristalliserad,  båda ca 20 grader och rör tills blandningen är slät och fin.

Ställ den sedan i kyl eller sval, ca 10 grader varmt.  Rör den väl var 4-8:e timma tills den är fast och krämig, ca 1 – 3 dagar.

När ympen är färdig rörs den ned i honungen som ska ympas.  Rör ordentligt när ympen hälls ner. (Man kan blanda lite okristalliserad honung i så går det lättare att blanda den.)

Rör gärna 1-2 gånger i honungen under tiden ympen blir färdig.

Honungen kan stå i kärlet tills den är färdig att hällas på burk men den får inte stå för varmt – helst inte mer än 10 grader varmt.

Man kan också hälla den på burk direkt men då måste burkarna stå i ca 10 grader    1 – 2 dygn.

LYCKA TILL !

Vänligen

Ragnhild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s